Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зібралися у вирій: На митниці затримали партію контрабандних… щигликів

Через пункт пропуску «Бориспіль» іноземець намагався за підробними документами незаконно вивезти до Йорданії партію живих птахів

Про це пише УНН з посиланням на джерело у у Головному управлінні ДФС у Київській області.

Працівники одного з підрозділів митного поста у аеропорту «Бориспіль» звернули увагу на документи іноземця, який намагався вивезти за межі України 1600 живих птахів — щиглів загальною вартістю 80 тисяч гривень.

«До одного з підрозділів митного поста «Аеропорт «Бориспіль» звернувся для розміщення вантажу «живі птахи — щиглі» на склад тимчасового зберігання та для подальшого його митного оформлення громадянин Лівану. До митного контролю іноземець, зокрема, подав довідку на бланку одного з громадських об’єднань, яке опікується охороною птахів та дрібних хатніх тварин, відповідно до якої загальна вартість птахів становить — 80 000,00 грн. Митники вирішили ретельно перевірити супровідні документи на вантаж і не помилилися», — зазначили у ГУ ДФС Київської області.

Після ретельного вивчення документів на перевезення птахів митники знайшли декілька невідповідностей та склали протокол про порушення митних правил.

Водночас, зоозахисники повідомили, що зараз птахи перебувають у дуже поганому стані і багато з них вже померлі.

«Ми привезли корм та вітаміни, щоб підтримати птахів… Відкрити клітки наразі неможливо, вони опечатані», — зазначила волонтерка Олена Будзинська.

За інформацією волонтерів, птахи перебувають у закритих клітках вже третій день на території одного з комплексів на Київщині.

Разом з тим, ДФС вирішує питання про передачу щиглів до одного з профільних обласних закладів на відповідне зберігання.

Схожі новини