Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Facebook видалив пов’язані з Росією групи й акаунти, що писали про Україну

  • 17.01.2019, 14:44
  • 387

Соціальна мережа Facebook видалила 364 груп, сторінок і акаунтів, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці на Facebook та Instagram.

Про це заявила соцмережа Facebook у четвер.

Виявлено, що дві операції проводилися з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України, повідомляє компанія.

«Ми не знайшли жодних зв'язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять», — сказано в повідомленні.

«Особи, що стоять за цими акаунтами, здебільшого представляли себе українцями, і вони керували різними фейковими акаунтами, поширюючи місцеві українські новини на різні теми, такі як погода, протести, НАТО і стан охорони здоров'я в школах. Ми визначили деяке технічне співпадіння з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA — російська „фабрика тролів“, — ред.)», — заявили у Facebook.

Разом з видалених сторінок та акаунтів булo витрачено близько $ 135 000 на рекламу, яка оплачувалася в євро, рублях і доларах США.

Схожі новини