Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія відмовилася відправити свою делегацію до ПАРЄ

Державна Дума Росії відмовилася направляти в 2019 році делегацію до Парламентської асамблеї Ради Європи

Згідно з рішенням, делегація РФ не повернеться до органу та не подасть заявки на продовження повноважень її членів. Також Росія не буде сплачувати внески в бюджет Ради Європи. Про це повідомляє «Громадське».

Голова Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що ці рішення ухвалені «виключно в інтересах громадян».

«ПАРЄ відійшла від принципів демократії, абсолютно ігнорує принципи роботи парламентських структур, заснованих на можливості говорити, озвучувати свою позицію та захищати», — заявив він.

Нагадаємо, у квітні 2014 року після анексії Криму та початку війни на Донбасі Росію позбавили права голосу в ПАРЄ. Водночас Російська Федерація продовжує бути членом Ради Європи — її ніхто не виключав. На знак протесту РФ відмовилася брати участь в сесіях Асамблеї і припинила виплачувати членські внески.

У жовтні 2018 року Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася голосувати за зміну санкційної політики щодо Росії до січня 2019 року. Це означало, що Росія не поновить своєї участі в організації, як і обіцяла.

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) — це ключовий орган Ради Європи, головної інституції на європейському континенті у сфері захисту прав людини, демократії та верховенства права. Учасницями Ради Європи є 47 країн, зокрема Україна та Росія.

Схожі новини