Передплата 2024 «Добрий господар»

На Йордана біля Ратуші освятять воду

Трамваї об’їжджатимуть площу Ринок.

У суботу, 19 січня, на Свято Йордана, на площі Ринок (перед входом у міську раду) традиційно відбудеться щорічний чин освячення води (об'єм резервуару — 1500 літрів). Воду освятять духівники усіх християнських конфесій міста. До спільної молитви запрошують усіх бажаючих — львів’ян та гостей міста. Колядуватимуть хористи з «Орфею» та «Жайвора».

Цього року чин освячення води очолить Високопреосвященний владика Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України.

Через освячення води трамвайні маршрути № 1, 2 та 9 об’їжджатимуть площу Ринок (з 13.00 до 14.30 год.). «Одиниця» поїде по вулиці Підвальній, Вітовського, Київській і до кінцевої «Залізничний вокзал». «Двійка» омине площу Ринок через вулицю Франка, а «дев'ятка» поїде по Київській, Вітовського, Франка і до кінцевої «Залізничний вокзал».

Тим часом, у Львові визначили три водойми, де на Водохреща можна буде безпечно занурюватися в ополонку: озеро в парку «Горіховий гай» (вул. Володимира Великого, 16), водойма у Винниках на вул. Шевченка та озеро № 1, що у смт. Брюховичі на вул. Курортній. На інших водоймах у Львові встановлять знаки про заборону купання.

Схожі новини