Передплата 2024 «Добрий господар»

Міжнародні дипломати одягли вишиванки на дипломатичний прийом Президента України

  • 17.01.2019, 11:51
  • 1 405

Дипломати з різних країн одягли на урочисту зустріч з Президентом України Петром Порошенком українські вишиванки.

Відповідні фото опублікувала у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Дрес-код цього прийняття передбачає національний костюм. Завжди з радістю одягаю українські строі. Й велика радість — бачити, як представники інших країн зберігають традицію свого національного костюму… Особливо приємно було, що деякі посли прийшли в українських вишиванках — так тонко і красиво висловивши повагу до країни перебування і нашої традиції та культури», — написала Геращенко.

Перший заступник голови парламенту розповіла, що під час зустрічі Порошенко звернувся до всіх представників різних країн із закликом активніше разом боротися за звільнення українських політв’язнів, заручників та військовополонених.

«Нагадав, що Україна і наша армія сьогодні захищають безпеку Європи і ми очікуємо й від наших партнерів непохитної підтримки нашої територіальної цілісності. Нагадав очевиднее — РФ прагне втручатися у вибори в Україні і впливати на них. Запросив міжнародних спостерігачів на вибори», — повідомила Геращенко.

Також, за словами Геращенко, Порошенко подякував всім, хто підтримав отримання Україною Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

«Особлива тема прийняття була — Томос, наші друзі радіють цій великій історичній події», — додала вона.

Схожі новини