Передплата 2024 ВЗ

Депортовану з Росії журналістку Олену Бойко привезуть до Львова

СБУ відкрила щодо неї кримінальну справу

Скандальну колишню львівську журналістку Олену Бойко (Віщур) привезуть до Львова. Ймовірно це відбудеться завтра. Про це ZAXID.NET повідомив речник Львівського УСБУ Олег Александров, який також підтвердив, що СБУ порушила провадження щодо Олени Бойко.

Йдеться про 59-річну проросійську журналістку Олену Бойку зі Львова, яка у 2016 році втекла до Москви. 16 січня її примусово видворили з території Росії за порушення міграційного законодавства. Старший офіцер сектору з питань взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Юрій Трубачов підтвердив низці ЗМІ, що вона перетнула російсько-український кордон у пункті пропуску «Гоптівка».

ZAXID.NET спробував з’ясувати, де зараз перебуває Олена Бойко, і зв’язався з цього приводу з речником УСБУ Львівської області Олегом Александровим.

«Можу лише повідомити, що Олена Бойко на території України. Ми проводимо щодо неї процесуальні заходи і чекаємо її у Львові. Коли саме це буде, залежить від логістики. Більше інформації буде завтра», — сказав Олега Александров ZAXID.NET і підтвердив, що процесуальні заходи проводять у рамках кримінального провадження. Однак він не уточнив, коли саме його порушили та за якою статтею.

Речниця СБУ Олена Гітлянська також наразі не підтвердила інформацію про кримінальне провадження щодо Олени Бойко. Із відповідним запитом до спецслужби звернулися журналісти видання «Детектор медіа», однак відповіді наразі не отримали.

Натомість низка російських видань, посилаючись на інформацію адвокатки Галини Перфільєвої, повідомили, що харківський суд вже дав згоду на взяття Олени Бойко під варту.

Однак Олег Александров цю інформацію не підтвердив: «Якби їй уже була обрана міра запобіжного заходу у вигляді арешту, я про це вже знав би і повідомив би», — сказав він у розмові із ZAXID.NET.

Також у російських ЗМІ повідомляють, що Олені Бойко інкримінують посягання на територіальну цілісність України та державну зраду.

Схожі новини