Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До бібліотеки — з чотирилапим другом

Фоксі — песик Соломійки, маленької читачки Львів­ської обласної бібліотеки для дітей. «Маленька лисичка» радо відвідує всі бібліоподії, яких чимало у цьому книжко­вому раю.

Тваринці випала нелегка доля — свого часу її, поки­нуту господарями, вряту­вали з вулиці, потім потрапила у притулок. Але мама Соломій­ки забрала її звідти — і тепер життя Фоксі щасливе й безтур­ботне. Про це «Високому Зам­ку» розповіла працівниця біблі­отеки Катерина Сухоребська. Вона потішила нас інформаці­єю, що заходити із домашніми улюбленцями до Львівської об­ласної бібліотеки для дітей не забороняють. Більше того — тут радо зустрічають юних читачів з тваринками.

«Фоксі дуже особлива, — розповіла Катерина Сухореб­ська. — Це вже не перший пе­сик, якого юні читачі забрали з притулків. Тішить, що наші від­відувачі такі відповідальні, не женуться за «гламуром», а опі­куються тваринками не пре­стижних, так би мовити, порід.

Дописувачі у соцмережах запропонували бібліотекарям зробити спільну акцію із ЛКП «Лев», яке опікується вулич­ними тваринами. Таким чином можна було би швидше шука­ти нових господарів для без­притульних песиків і котиків. Працівники бібліотеки охоче підтримали таку ідею і зараз обдумують, як її найкраще вті­лити в життя.

Схожі новини