Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Туристів у Львові стало менше…

Українці, пояснюють у мерії, економлять. Тож спробують заманити до міста Лева німців, австрійців та ізраїльтян

Кілька років поспіль місто Лева приймало понад 2,5 мільйона туристів (за рік). Але 2018-го стався відчутний спад — лише 2,2 мільйона гостей. Про це в рамках звіту за минулий рік повідомила начальник управління туризму Львівської міської ради Ліна Остапчук.

Очікування мерії були вищи­ми — близько трьох мільйонів ту­ристів. (Іще восени 2018 року міський голова Андрій Садовий розповідав журналістам київ­ських ЗМІ про 2,8 мільйона гос­тей). «Торік туристів було мен­ше, ніж у попередні роки. Але на це є об’єктивні причини, — вва­жає Ліна Остапчук. — Україн­ці, зокрема, почали більше за­ощаджувати. Також відчутно поменшало турків. Якщо рані­ше приїжджали переважно мо­лоді турки, то тепер більше їдуть сімейні пари, а також делегати конференцій. Турецькі туропе­ратори почали працювати з Ки­євом і Одесою, тож турки їдуть більше туди… 2019 року буде­мо більше працювати, зокрема над залученням німецьких і ав­стрійських туристів. Вони ви­багливі до сервісу. Та коли при­їжджають і їм усе подобається, рекомендують іншим теж відві­дати Львів. Активна маркетин­гова компанія у Німеччині та Ав­стрії стартує з квітня».

До промоції Львова в Австрії, каже Ліна Остапчук, долучить­ся новоспечений почесний ам­басадор Львова, диригент із оперного театру в австрійсько­му Ґраці Оксана Линів. «Чима­ло гостей приїдуть на тради­ційний фестиваль Lviv Mozz Art, який організовує пані Оксана», — каже чиновниця. А німців будуть запрошувати переважно через туристичні виставки у Берліні. Також Львівська мерія органі­зує у Німеччині «Дорожнє шоу»: збере готельєрів, рестораторів і представників туристичних ком­паній на серію зустрічей, аби розповісти про «родзинки» міс­та Лева. «Також будемо працю­вати над тим, аби до нас їхало більше гостей з Ізраїлю, — обі­цяє Ліна Остапчук. — Маємо з Тель-Авівом два авіарейси на тиждень. Жителям Ізраїлю ціка­ве наше місто в плані історії, тут є цікава єврейська спадщина».

«2019 року працюватимемо над розвитком у місті сімейно­го туризму, — каже чиновниця. — Йдеться про створення в кафе та ресторанах дитячого меню, у закладах розміщення — дитя­чих кімнат і атракцій для мале­чі. Багатьом гостям Львова буде цікаво відвідати санаторії Трус­кавця, де працює знаменитий центр Козявкіна».

А тим часом…

Надходження до місь­кого бюджету від галузі ту­ризму зросли торік на 18% (до 151 млн. грн.). Серед­ні витрати туриста у Льво­ві — 74 євро за день пере­бування.

Схожі новини