Передплата 2024 ВЗ

З березня житлові субсидії в Україні виплачуватимуть ще й готівкою

  • 16.01.2019, 17:51
  • 489

Уряд планує виплачувати житлові субсидії в грошовій формі вже з березня 2019 року.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише РБК-Україна.

За його словами, це вирішили за підсумками наради у президента України за участю прем'єр-міністра, ряду міністрів, зацікавлених сторін як «Укрпошта», «Нафтогаз», Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ.

«Було прийнято політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже у готівковій формі з березня», — каже міністр.

«Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий — в експериментальному порядку всім видати гроші і подивитися, як це буде працювати», — переконує Рева.

Міністр пояснив, що паралельно буде запущено два механізми монетизації: готівковий і безготівковий.

«Сьогодні у нас 4 мільйона одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень (в опалювальний період, — ред.). Це 6 млрд гривень в місяць будемо видавати готівкою», — уточнив Рева.

При цьому в безготівковій формі субсидії будуть отримувати ті громадяни, які звернулися до управління соціального захисту вже після 1 січня 2019 року.

Схожі новини