Передплата 2024 ВЗ

Через часті випадки отруєння чадним газом у Львові проведуть позапланову перевірку

  • 16.01.2019, 17:37
  • 407

У будинках із пічним та газовим опаленням перевірять справність димовентиляційних каналів та наявність витяжки.

В.о. міського голови Львова Геннадій Васьків доручив провести позапланову перевірку справності димовентиляційних каналів та наявності витяжки у будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням. До перевірки залучать комунальні служби міста, а також спеціалістів ПАТ «Львівгаз». Також провести такі перевірки мають керівники ОСББ та ЖБК. Перевірку проведуть через значне збільшення випадків отруєння чадним газом.

Тож мешканців міста просять із розумінням поставитись до необхідності проведення позапланової перевірки, а також сприяти діям комунальників.

Як повідомили у прес-службі ЛМР, зазвичай комунальні підприємства двічі на рік, перед та після опалювального періоду, перевіряють та прочищають димові та вентиляційні канали. Про виконання цих робіт складається відповідний акт, який підписує власник (квартиронаймач). Один примірник таких актів передається у ПАТ «Львівгаз».

«Задля безпеки мешканців міста в межах підготовки міста до опалювального періоду сажотруси, відповідно до графіків, проводять профілактичний огляд та прочистку димовентеляційних каналів у будинках. Під час проведення профілактичного огляду сажотруси повинні провести перевірку тяги у каналах квартири і власник (квартиронаймач) розписується у робочому листку», — пояснила директорка департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

До слова, у житлових будинках територіальної громади Львова є 133 499 димових каналів та 301 666 вентиляційних каналів.

Схожі новини