Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Різдвяне шоу на своєму обійсті на Волині влаштувала родина програміста

Родина Ващуків із Мли­нова нині відома на всю Україну

Завдяки їм у не­велике поліське селище з’їжджаються туристи з різних країв. Кожен хоче побачити різдвяне світло­музичне шоу, яке господарі влаштували на власному обійсті. Рівно о 19-й годині звичайний на перший по­гляд дім перетворюється на дивовижну казку.

Ось уже третій рік по­спіль щодня від Різд­ва до Водохреща уве­чері біля будинку пана Миколи починає збиратися натовп. У перших рядах юрмляться діти. Місцеві хлопчики та дівчатка з усіх вулиць прибігають до Ва­щуків постійно. Ще б пак! Та­кого шоу за жодні гроші ніде не покажуть. А для них усе — без­коштовно.

Кілька хвилин — і почи­нається феєричне дійство, CHRISTMAS LIGHT SHOW. Воно триває півгодини й до останніх ноти та вогника тримає гляда­ча у полоні. Адже першою за­горяється різдвяна зірка, тоді вздовж паркану засвічуються декоративні ялиночки, лунають удари барабанних паличок — і з темряви виринає головна ва­щуківська ялинка. Як вона грає барвами під музику! То пере­ливається усіма кольорами, то підсвічується лише сліпучо-білими відтінками, то показує глядачам «мультик». А з нею під звучання найпопулярніших ме­лодій міняє декорації все на­вколо: двоповерховий дім, де­рева, гараж, загорожа.

Господарі теж виходять на­двір, аби помилуватися кра­сою, народженою власноруч. Гордяться тим, що створили. На порозі з’являється… сніго­вик із гітарою.

— Це все робилося для себе, — говорить Микола Ващук. — Хотілося для душі свята. Пер­ше наше шоу три роки тому було значно скромнішим. На­ступного року я з синами додав до нього нові світлові елементи — вийшло ще гарніше, помпез­ніше. У нинішньому ми також дещо поміняли. І наступного року спробуємо вас здивувати якоюсь новою «родзинкою».

Своїм мужчинам, технікам-програмістам (чоловікові та двом синам), допомагає ма­ма-музикант. На її плечі лягає звукове оформлення шоу. Ва­щуки зізнаються: разом над яскравим та мелодійним різд­вяним святом родина трудить­ся впродовж фактично усього року. А от які рахунки за елек­троенергію зазвичай отри­мують в січні, не говорять. Кажуть, це не головне — най­важливіше дарувати усім, і собі в тому числі, радість.

На CHRISTMAS LIGHT SHOW працюють до 20 тисяч світлодіодних лампочок. «Розумні» гірлянди вмикаються під музи­ку завдяки комп’ютерній про­грамі. Один «клік» мишкою — і все навколо сяє та співає!

До Млинова помилувати­ся дійством приїжджають гос­ті навіть зі столиці. Кажуть, та­кого не побачиш

Схожі новини