Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лавров про місію ООН на сході України: Донбас не здасться

  • 16.01.2019, 15:54
  • 558

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України є неприйнятною і пообіцяв, що «Донбас не здасться».

Про це він сказав на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році, передає «Уніан».

Він знову наголосив на тому, що місія ООН потрібна тільки для охорони спостерігачів ОБСЄ на сході України.

«У відповідь наші західні, перш за все, американські колеги висунули правило, яке вигадав Курт Волкер — представник США з українського врегулювання. Ці правила полягали не в тому, щоб, як передбачено Мінськими домовленостями, сприяти прямому діалогу між Києвом і ополченням (підконтрольні РФ бойовики — ред.) і забезпечувати в цьому діалозі за посередництва ОБСЄ вирішення всіх питань», — заявив Лавров.

«А в тому, щоб ввести на Донбас 30-тисячне військовий контингент з важкими озброєннями і взяти під контроль весь периметр тієї території Донбасу, про яку ми зараз говоримо», — додав він.

За його словами, пропозицією США передбачається розпустити окупаційне керівництво в Донецьку і Луганську і «направити поліцію ООН і адміністрацію ООН, яка буде там все вирішувати».

«Думаю, що нас всі розуміють, але хочуть вдавати, що це єдиний спосіб вирішення української кризи — піти на поводу у нинішньої влади і змусити Донбас здатися. Це нереально, це абсолютно не реалістично — на це сподіватися», — додав він.

Схожі новини