Передплата 2024 «Добра кухня»

В Іспанії другий день рятують 2-річного хлопчика, який впав у свердловину

  • 15.01.2019, 19:13
  • 848

В іспанській провінції Малага другий день триває операція з порятунку 2-річного Хулена, який у неділю провалився у свердловину глибиною 100 метрів.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на El Pais.

Зранку офіцери Цивільної гвардії працювали над розширенням свердловини, однак робота ускладнювалась її глибиною. Їм вдалося вилучити лише 60 сантиметрів грунту і породи.

Тепер учасники рятувальної операції вирішили вирити горизонтальний тунель до рівня, на якому може перебувати хлопчик, — це дозволяє схил гори, на якій знаходиться свердловина.

Однак час на те, щоб знайти дитину живою спливає. Припущення рятувальників, що хлопчик вижив, базуються на тому, що повітря у свердловині було достатньо.

Хлопчик впав у свердловину у другій половині дня у неділю, коли гуляв зі своїми батьками і у якийсь момент від них відбіг.

Глибоку сверловину вирили минулого місяця під час робіт із розвідки води, хоча воду так і не знайшли. Отвір був нічим не закритий.

Порятунок хлопчика ускладнений тим, що свердловина має глибину понад 100 метрів та діаметр — 20−25 сантиметрів. Тому дорослому вкрай складно потрапити туди, де перебуває дитина.

Рятувальникам вдалося спустити камеру на глибину 70 метрів, там вони знайшли пакунок з солодощами, які в момент прогулянки дитина тримала в руках.

Батьки хлопчика вже втратили одну дитину — вона померла у віці трьох років минулого року.

Схожі новини