Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під двері консульства Росії в Одесі жбурнули баняк червоної фарби: є затримані

  • 15.01.2019, 14:11
  • 426

Біля консульства РФ в Одесі активісти влаштували ацію на підтримку українських моряків. Її учасники намагалися залити фарбою розміщену на воротах табличку з назвою дипустанови.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Одеській області.

Як повідомляють у поліції, на вимогу правоохоронців не порушувати публічний порядок чоловік не відреагував, а інший учасник події почав відтягувати поліцейських.

«В результаті протиправних дій фарбою були залиті поліцейські, які забезпечували охорону публічного порядку», — йдеться у повідомленні.

Обидва правопорушники запрошені до відділення поліції для надання пояснень.

Правоохоронцями вирішується питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) ККУ про адміністративні правопорушення.

Як пише одеське видання «Думська», одним із затриманих виявився екс-самооборонець Тодор Пановський.

«Дійство планувалося суто мирне, фарба ця легко змивається. Який сенс було застосовувати силу, незрозуміло», — розповів один із організаторів акції Віталій Кожухар.

Згідно з інформацією видання, в акції брало участь до 30 активістів різних патріотичних організацій і кілька десятків поліцейських.

Після затримання двох учасників акції активісти запалили фаєри.

Відзначається, що з собою вони також принесли три десятка курячих яєць, але їх активісти так і не використали.

Як написав у Facebook радник керівника одеської поліції Руслан Форостяк, правоохоронці так само підтримують моряків, як і активісти, але не зовсім адекватні дії одного з активістів не знайшли розуміння у поліції.

Схожі новини