Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент наполягає на якнайшвидшому внесенні до Ради законопроекту про перехід парафій Московського патріархату до ПЦУ

  • 15.01.2019, 13:50
  • 374

Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості внесення на розгляд парламенту законопроекту, який забезпечить фундаментальне, прозоре і однозначне право релігійних громад на перехід від колишньої УПЦ МП до ПЦУ.

Про це представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила під час погоджувальної ради 15 січня, повідомляє «Прямий».

Луценко зауважила, що уже близько 70 парафій перейшли з української православної церкви Московського патріархату в нашу автокефальну незалежну українську церкву. Саме тому завдання України — зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну для демократичного суспільства прозору модель переходу парафій в ті, які вони бажають відвідувати.

«Тому глава держави наголошує на важливості ініціативи голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо підтримки та внесення на розгляд парламенту законопроекту, який забезпечить фундаментальне, прозоре і однозначне право релігійних громад на зміну своєї підлеглості», — наголосила представник президента.

Нагадаємо, 9 січня усі члени синоду Вселенського патріархату підписали Томос про автокефалію Православної церкви України.

29 листопада, архієрейський синод Вселенського патріархату ухвалив текст Томосу про надання автокефалії українській православній церкві.

15 грудня в Софіївському соборі Києва відбувся Об'єднавчий Собор українських православних церков.

Схожі новини