Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Залишили дитину на морозі напризволяще: екскурсія до Європи учнів однієї зі шкіл Львова завершилась гучним скандалом

  • 14.01.2019, 20:44
  • 1 037

Вчителі школи № 98 міста Львова, які їхали на екскурсію в Італію, висадили школяра з автобусу, бо він забув біометричний паспорт.

Про це написала у Facebook мати 15-річного хлопця Тетяна Бойко.

«Ми помилково дали нашій дитині не біометричний паспорт, а звичайний, також діючий, дитина виявила це перед кордоном і зразу сказала про це завучу, на яку була виписана довіреність про те, що ця людина з 10.01 по 18.01 несе відповідальність за життя та здоров'я нашого сина. Дізнавшись про це, Мних Т. М. заявила, що автобус чекати, поки ми привеземо інший паспорт, не буде, без жодного бажання шукати компроміс. Ця розмова відбулась в 14:30, а в 15:00 нашу дитину висадили на мороз, навіть не домовившись, щоб він чекав в теплому приміщенні! Мені по телефону Мних Т. М. сказала, що домовилась з кимось з прикордонників, що його посадять в транспорт до Львова, але це виявились тільки слова…», — написала матір школяра.

За її словами, учня залишили на кордоні зовсім одного. Її сину із великими труднощами довелось самотужки добиратися додому.

«Наш син простояв на морозі мінус 6 до 18 години і нікому до нього не було діла… Остаточно промерзнувши, він сказав, що буде шукати транспорт, щоб добратись на вокзал Чопа, який знаходиться за 7 км, і ми втратили з ним зв'язок… Описати те, що ми пережили, поки його не було в мережі… Наша дитина 15 років, яку ми відправили в подорож з „надійними людьми“, хто може бути надійніший, ніж керівник закладу, в темну пору доби, в мороз, десь на Закарпатті, на трассі з сумками шукає, як добратись додому…», — додала матір школяра.

Завершилась така «екскурсія» для її сина лікарняним ліжком.

«В результаті знайшлась добра людина, яка відвезла його на вокзал, а потім добрий провідник, набагато людяніший, ніж ці „педагоги“, який взяв його без білета в поїзд, так як білетів не було, і наш син добрався до дому о третій годині ночі, перемерзший і в стані шоку… Йому вже не потрібна була Італія, він просто хотів додому… Після пережитого він сильно захворів, третій день температура 40, яка нічим не збивається, і що є однозначно наслідком пережитого стресу і переохолодження (так сказали лікарі). Зараз ми знаходимось на стаціонарному лікуванні…», — додала жінка.

Схожі новини