Передплата 2024 «Добрий господар»

Підпал спілки угорців в Ужгороді: до нападу причетний німецький журналіст

  • 14.01.2019, 14:31
  • 670

Громадянин Польщі, якого звинувачують у причетності до підпалі будинку спілки угорців в Ужгороді, заявив у суді, що отримав вказівки щодо нападу від німецького журналіста, який працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої «Альтернативи для Німеччини».

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на «Радіо Свобода».

28-річний Міхал Прокопович повідомив Краківському суду, що німецький журналіст Мануель Охсенрайтер дав йому вказівку про напад 4 лютого 2018 року на офіс Угорської культурної асоціації в Ужгороді.

Прокопович є одним з трьох підозрюваних поляків, які мають зв'язки з крайньо правим рухом «Фаланга», які постали перед судом у Кракові 14 січня.

42-річний Охсенрайтер має зв'язки з польськими правими активістами, включаючи Матеуша Піскорського, засновника проросійської партії «Зміяна», який був арештований в 2016 році за підозрою в шпигунстві на користь Росії і Китаю.

Охсенрайтер є редактором правого німецького журналу Zuerst! (Перший!), протягом останніх п'яти років часто виступав у російських державних засобах масової інформації, висловлюючи підтримку проросійським бойовикам на Донбасі.

В останні місяці він також працював консультантом Маркуса Фронхмайера, депутата німецького парламенту від правої партії «Альтернатива для Німеччини», яка виступала за скасування санкцій ЄС.

Сам Охсенрайтер раніше відкидав всі заяви про його причетність до злочину. Польська влада поки не висувала проти нього жодних звинувачень.

Схожі новини