Передплата 2024 ВЗ

Безпілотники ОБСЄ зафіксували на окупованому Донбасі заборонене Мінськом озброєння

  • 14.01.2019, 13:34
  • 621

На тимчасово-окупованих територіях Донецької та Луганської областей безпілотники ОБСЄ зафіксували заборонену Мінськими угодами військову техніку.

Про це повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

«Так, недалеко від Софіївки (колишнє Карло-Марксове) три самохідних гаубиці (2С1 „Гвоздика“, 122 мм), п'ять танків (три T-72 і два T-64), а також одну протитанкову гармату (МТ-12 „Рапіра“, 100 мм). А 11 січня на південному заході від Луганська біля Кришталевого (колишній Красний Луч) спостерігачі зафіксували зосередження 22 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 „Град“, 122 мм)», — йдеться у повідомленні.

Українська сторона в СЦКК зазначає, що тривають факти відсутності військової техніки бойовиків у місцях постійного зберігання важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних владі України районах Луганської області.

«11 січня спостерігачі СММ укотре відзначили, що досі не вистачає 17 самохідних гаубиць (2С1), 10 буксируваних гаубиць (дев'ять Д-30 „Жаба“, 122 мм) і однієї 2А65 „Мста-Б“, 152 мм і 5 РСЗВ (БМ-21)», — зазначається в повідомленні.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ укотре демонструють стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей, про відверту зневагу взятими на себе зобов'язаннями в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння на всій лінії розмежування сторін і про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі», — наголошується у повідомленні.

Схожі новини