Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух у житловому будинку в Росії: під завалами залишаються люди

  • 14.01.2019, 09:10
  • 600

Одна людина загинула в результаті вибуху в дев’ятиповерховому житловому будинку в місті Шахти Ростовської області. Шестеро можуть залишатися під завалами. За попередніми даними, вибухнув побутовий газ.

Про це повідомляє ВВС.

«Сімох людей врятували, шестеро можуть перебувати під завалами, одна людина загинула, її знайшли на дев'ятому поверсі», — цитує представника МНС агентство ТАСС.

Загиблою виявилася дитина, повідомляє Інтерфакс з посиланням на оперативний штаб на місці обвалу.

За іншими даними з шести людей, чиї пошуки тривають, двох вже виявили під завалами. «Зараз їх витягають», — сказав співрозмовник агентства в штабі на місці. Доля решти чотирьох осіб, серед яких одна дитина, поки залишається невідомою, додав він.

За даними оперативного штабу на місці, всього в чотирьох зруйнованих квартирах проживали 14 людей, серед них троє дітей.

Повідомлення про частковий обвал будинку надійшло до МНС о 5:18 за київським часом. За даними відомства, в квартирі на дев'ятому поверсі стався вибух газоповітряної суміші.

В результаті пошкоджено чотири квартири — дві на дев'ятому поверсі і дві на восьмому.

У прес-службі уряду області агенції РІА Новини повідомили, що на сьомому поверсі будинку виявили тріщини. Рятувальники евакуювали з пошкодженого будинку 140 людей.

За 2017−2018 роки в Росії сталося щонайменше 45 вибухів побутового газу в житлових будинках, які призвели до жертв і постраждалих.

39 людей загинуло в результаті вибуху в житловому будинку в Магнітогорську, який стався в ніч на 31 грудня. Причиною обвалу, за основною версією, також став вибух побутового газу.

Схожі новини