Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Балтійському морі Польща планує побудувати штучний острів

  • 13.01.2019, 18:17
  • 861

Польща оголосила про наміри побудувати штучний острів у Віслинській (Калінінградскій) затоці, розширивши територію країни на 181 га.

Про це повідомляє польське видання Onet, передає УНН.

«Уряд Польщі в межах Віслинської коси має намір побудувати величезний штучний острів. Він буде побудований у Віслинської затоці та матиме площу 181 га. Острів, імовірно, буде видимий з космосу», — пише видання.

За даними видання, на початку січня Морське відомство у Гдині розпочало тендер на будівельні роботи на пристані Вісла. Плани включають поглиблення та розширення мережі водних шляхів — з розкопаного матеріалу буде створений штучний острів на Віслинській затоці.

Підрядника оголосять на початку березня. Офіційні тендерні документи були опубліковані на урядових веб-сайтах, включаючи карти, що показують зовнішній вигляд штучного острова та його розташування.

Проект коштуватиме державі близько 880 мільйонів злотих. Він буде фінансуватися виключно з державного бюджету. На думку уряду, цей інвестиційний проект повинен відродити економіку Вармії та Мазур, а крім того, посилить безпеку держави.

Нагадаємо, однією із загроз для польської, і не тільки, безпеки є «ревізіоністська політика Росії», заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Схожі новини