Передплата 2024 «Добрий господар»

Посол США у Німеччині: фірми, що підтримують «Північний потік-2», підривають безпеку України

  • 13.01.2019, 12:55
  • 775

Посол США в Німеччині Річард Гренелл направив листи низці німецьких компаній, в яких заявив про ризик санкцій у зв’язку з реалізацією проекту російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання Bild.

Посол заявив, що фірми, що підтримують спорудження «Північного потоку-2», а також «Турецького потоку», активно підривають безпеку України та Європи.

«Ми знову підкреслюємо, що фірми, які беруть участь у російському секторі експорту енергії, займаються тим, що пов'язано зі значним ризиком санкцій», — наводить видання слова американського посла в Німеччині.

Гренелл зазначив, що «газопровід несе серйозні геополітичні наслідки для наших європейських союзників і партнерів».

Німеччина висловлює заклопотаність у зв'язку з усе більш агресивною поведінкою Росії, особливо використанням енергетичних ресурсів як політичних і економічних важелів.

Нагадаємо, при цьому міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що введення односторонніх санкцій проти газопроводу «Північного потоку-2» стало б «неправильним шляхом». Він заявив, що в разі, якщо проект «Північний потік-2» покинуть німецькі та європейські компанії, то нікому буде відстоювати збереження транзиту газу з РФ через Україну.

Схожі новини