Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головнокомандувач З С Литви пояснив наслідки ескалації війни в Україні для Європи: це найгірший сценарій

  • 13.01.2019, 11:12
  • 949

Головнокомандувач збройними силами Литви Йонас Вітаутас Жукас заявив, що в Україні наразі йде війна, а збільшення масштабів російської агресії проти України буде найгіршим сценарієм.

Відповідну заяву він зробив в ході українсько-литовського марафону «Разом до перемоги», який транслював канал «Прямий». Про це повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання про наслідки масштабного вторгнення російських військ в Україну для Литви, командувач зазначив, що такий сценарій зачепить усю Європу. «Такий сценарій — це найгірший сценарій. Якщо це буде, тоді ми вже не повернемося до обговорення політичної ситуації. Це буде важливо для всіх, не тільки для нас, а і для Латвії, Естонії, для всієї Європи. Це дуже великий конфлікт і велика армія. Я вважаю, що треба якось запобігти цьому. І ми розуміємо, що дороги назад немає і треба боротися за те, щоб цього не трапилося», — наголосив він.

Говорячи про реальну ситуацію, яка наразі склалась в Україні, Жукас наголосив, що мова йде про війну. «Це війна. Там є багато загиблих людей. І це дійсно військові дії. Це такий сценарій. Пам’ятаємо, коли ввійшла армія Росії, вони говорили, що це не вони, і це якісь невідомі люди зайшли. А зараз ми бачимо, що це війна. І дай Боже, щоб дійсно не почалася справжня війна», — підсумував командувач литовськими ЗС.


Схожі новини