Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пільговий період оформлення «євроблях» не продовжать, — ДФС

  • 12.01.2019, 15:09
  • 554

Продовження пільгового періоду для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації не планується.

З початку року в зонах митного контролю деяких митниць накопичилась значна кількість авто, власники яких очікують сплатити платежі, — але «популісти» радять автовласникам не поспішати, мовляв буде продовжено пільговий період (коефіцієнт 0,5 для акцизного податку), змінено порядок митного оформлення транспортних засобів тощо.

Про це повідомляє IPress.Ua

«За інформацією, отриманою мною в ході робочої зустрічі з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною, продовження пільгового періоду не планується», — заявив заступник голови Державної фіскальної служби Віктор Кривицький

«Після 22 лютого 2019 року власники авто платитимуть за оформлення повну ставку акцизу. Зрозуміло, що розмір митних платежів суттєво зросте», — наголосив він.

«А вже з травня цього року до порушників митних режимів „транзит“ і „тимчасове ввезення“ правоохоронці почнуть застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації транспортного засобу», — додав Кривицький.

Він закликав власників авто «оперативно скористатись наданою законом пільгою (до 22 лютого) та можливістю безперешкодно користуватись європейським автомобілем».

Так, починаючи з неділі, 25 листопада, резидентам України заборонено ввозити у країну автомобілі на іноземній реєстрації без сплати митних платежів або грошової застави. Набули чинності закони № 2611-VІІІ і № 2612-VIII про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль із 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Схожі новини