Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ дозволило сімейним лікарям укладати більше угод з пацієнтами

З 10 січня 2019 року лікарі матимуть технічну можливість укладати декларації понад оптимальну кількість.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я з посиланням на ДП «Електронне Здоров`я»

«Маємо хорошу новину: відтепер з’явилася технічна можливість укладати декларації з лікарями первинної медичної допомоги понад рекомендовану кількість, затверджену МОЗ. Нагадаємо, оптимальний обсяг практики для терапевта — 2000 декларацій, для сімейного лікаря — 1800, для педіатра — 900. Оптимальний обсяг практики — кількість пацієнтів, яка з одного боку — дозволить пацієнту отримати якісні медичні послуги, а з іншого — забезпечить лікарю гідну оплату його роботи», — зазначається у повідомленні.

Також зазначається, що «для декларацій понад оптимальний обсяг як інструмент балансу вводяться коригувальні коефіцієнти.

Так, згідно тарифам, затверджених Національною службою здоров'я України, якщо рекомендований ліміт пацієнтів перевищено до 10%, то обслуговування пацієнтів буде оплачуватись за тарифом 370 грн/рік на людину. При цьому вікові коефіцієнти не застосовуватимуться. Якщо ж рекомендований ліміт перевищуватиме оптимальний більше 10%, то вони також будуть оплачуватись за тарифом 370 грн/рік на людину з урахуванням понижувальних коефіцієнтів, прийнятих НСЗУ.

Схожі новини