Передплата 2024 «Добра кухня»

«Шатдаун» уже коштував економіці США 3,6 млрд доларів

  • 12.01.2019, 09:32
  • 511

Часткове призупинення роботи уряду США може коштувати економіці країни дорожче, ніж будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє CNBC.

«Станом на п'ятницю, економіка США втрачає 3,6 млрд доларів. Якщо часткове припинення роботи уряду триватиме ще 2 тижні, його вартість перевищить ціну стіни на кордоні з Мексикою», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. Протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов («шатдаун»).

Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.

Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення «шатдауну». Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

Схожі новини