Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Міноборони спростували поширений російськими ЗМІ фейк про зникнення італійського журналіста на Донбасі

  • 11.01.2019, 16:59
  • 584

Міністерство оборони України спростувало фейк поширений російською пропагандою про те, що італійський журналіст та фотограф Роберто Траван зник на підконтрольній Україні території Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Хочемо заспокоїти всіх наших читачів та повідомити, що Роберто Траван сам особисто зв’язався з нами та повідомив, що він живий і здоровий, своєчасно повернувся з України додому в Італію, щоб разом з родиною відсвяткувати Різдвяні і Новорічні свята», — йдеться у повідомлені.

У відомстві зазначили, що інформація про зникнення фоторепортера за дивним збігом обставин зявилась невдовзі після публікації про те, що Травано отримав нагороду «Tokyo International Foto Awards» за фотографії загиблого старшого сержанта ЗСУ Кобченка.

Міноборони закликало не публікувати фейкову інформацію та не вестись на провокації російської пропаганди.

«Ми щиро вдячні іноземним журналістам з багатьох країн, у тому числі, з Італії та інших країн, які останнім часом офіційно, з нашою підтримкою, відвідали район проведення операції Об’єднаних сил та мали можливість на власні очі побачити наслідки російської агресії проти України для доведення правдивої інформації європейській і світовій спільності», — підсумували у відомстві.

Схожі новини