Передплата 2024 ВЗ

iPay.ua і Mastercard запустили міжнародні грошові перекази з картки на картку

  • 14.01.2019, 11:00
  • 1 586

Новий сервіс дає можливість здійснювати грошові перекази онлайн за картками Mastercard будь-якого європейського банку на картки українських банків

Київ, 14 січня 2019р. — Сервіс онлайн платежів iPay.ua в партнерстві з Mastercard і провайдером платіжних послуг Fenige (Польща) запустили послугу грошових переказів з картки на картку з будь-якої країни Європи в Україну. Користувачі карток Mastercard, випущених європейськими банками, тепер можуть зробити онлайн переказ напряму, лише за кілька секунд, на картку Mastercard будь-якого банку України, із зарахуванням коштів на картку одержувача протягом однієї хвилини.

Наразі сервіс дає можливість надсилати гроші в таких валютах як євро, долар США, британський фунт стерлінгів і польський злотий, а отримувати — в гривні, євро та доларах США. Розмір переказу може складати від 1 до 1000 євро на день, але не більше 5000 євро на місяць.

Комісія переказу становить лише 2% + 1 євро від суми переказу з урахуванням курсу конвертації валют і стягується тільки з відправника коштів. При цьому користувач послуги має можливість миттєво побачити на сайті всю необхідну інформацію про курс обміну валют, розрахунок комісії платежу, суму в еквіваленті валюти, в якій кошти будуть отримані в Україні, а також фінальну суму, яку необхідно сплатити з урахуванням комісії.

Здійснити переказ можна на сторінці послуги «Переказ грошей з Європи в Україну» з комп'ютера, смартфона чи іншого пристрою. Для проведення транзакції достатньо вказати бажану суму переказу, номер картки відправника та картки одержувача, фізичну адресу відправника, а також адреси електронної пошти відправника та одержувача для отримання інформації про результати проведення транзакції.

«Інтеграція України в європейське співтовариство визначає нові потреби українців стосовно використання фінансових інструментів. Усе більше українців працюють в Європі, зокрема, в Польщі, Чехії та Німеччині, і водночас віддають перевагу перевезенню готівки з Європи в Україну, хоча це небезпечно і вимагає багато часу. Найчастіше це пов'язано з небажанням сплачувати високі комісії за перекази, а також з бюрократією. Новий сервіс, який ми запустили разом із партнерами, пропонує вирішення цих питань Він максимально доступний — комісія в середньому вдвічі меншазапослуги глобальних операторів грошових переказів, водночас максимально простий і безпечний, не передбачає відвідування банківських відділень та заповнення паперів», — зазначив Євген Веліканов, керівник сервісу онлайн платежів iPay.ua.

«Грошові перекази — один із найбільш затребуваних сервісів на українському ринку і за його межами, цей тренд швидко набирає обертів. Тільки всередині країни обсяг грошових переказів з картками Mastercard зріс у 2,5 рази за останній рік. Міжнародні грошові перекази — це актуальний для українців напрям, і наше нове рішення відкриває для держателів карток Mastercard нові можливості. Новий сервіс звільняє від необхідності перевозити готівку із-зазакордону, що особливо актуально для мільйонів українців, які працюють за межами України», — зазначила Наталія Кангіна, керівник напряму digital продуктів Mastercard Europe SA в Україні.

Fenige виступила еквайром проекту. «Fenige відкриває можливість здійснення грошових переказів для тих, хто працює за кордоном, по всій Європі. Для запуску проекту ми шукали локального партнера, який має достатню експертизу в сфері грошових переказів, і iPay повністю задовольнили наші вимоги. Маємо дужепозитивні очікування від співпраці з iPay та Mastercard», — додав Марчін Копіш, генеральний директор Fenige.

За даними Міністерства соціальної політики України, на постійній основі за межами України працює 3,2 млн українців, на непостійній — від 7 до 9 млн осіб. Близько 2 млн українців працює в Польщі[2].

Про Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.Mastercard.com — міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного. Слідкуйте за нами в соціальній мережі Твіттер @MastercardNews, беріть участь в обговореннях на Cashless Pioneers Blog та підписуйтесь на свіжі новини на Engagement Bureau.

Про iPay.ua

Робота сервісу iPay.ua забезпечується компанією ТОВ «Універсальний дата центр» в партнерстві з фінансовою компанією ТОВ «Універсальні платіжні рішення» Ліцензії НБУ (№ 3 від 11.11.2013 року). Компанія iPay.ua надає послуги прийому платіжних карт, як засіб оплати за товари і послуги, для більш ніж 1500 торгово-сервісних підприємств України. На сайті компанії щомісяця оплачують послуги 400 тис. клієнтів.

Про Fenige

Fenige sp. z o.o. — польська компанія провайдер платіжних послуг, яка спеціалізується на здійсненні дистанційних і безконтактних платежів, а також розробці сучасних рішень з обслуговування платіжних карт в Інтернеті. Принциповий член МПС Mastercard.