Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ затримала найманця російських спецслужб, який готував теракти на виборах

  • 10.01.2019, 18:18
  • 906

Співробітники Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил за процесуального керівництва військової прокуратури Маріупольського гарнізону затримали чоловіка, який по вказівкам російських спецслужб готував в Україні теракти.

Про це повідомляє прес-служба ООС у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, у ході оперативних заходів, що проводились протягом серпня 2018 — січня 2019 років, було задокументовано факти придбання громадянином К. бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на загальну суму 5250 доларів США.

Зазначається, що правоохоронці зафіксували збут ним амфетаміну, а також передачу 600 долларів США «залегендованому співробітнику слідчих органів», який мав нанести третій особі тяжкі тілесні ушкодження.

10 січня чоловіка затримали під час придбання чергової партії вогнепальної зброї — 3 пістолетів ПМ.

«Встановлено, що громадянин К. діяв за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами та узгоджував свої дії зі співробітниками ФСБ РФ (з дислокацією в АР Крим), маючи на меті силову підтримку опозиційних політичних об’єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні», — повідомили в ОС.

Там додали, що наразі проводяться розшукові дії та обшуки на місцях роботи та вдома у затриманого.

За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Схожі новини