Передплата 2024 ВЗ

Мєшков каже, до побиття Дзідзя не причетний

Побитий співак з цим не погоджується

В агенції «Інтерфакс-Україна» відбулася прес-конференція за участі Олега Турка (Лесика) і Михайла Мєшкова, якого звинувачують в організації побиття відомого співака і композитора Михайла Хоми (Дзідзя).

На прес-конференції Мєшков ска­зав, що 25-відсоткову частку ком­панії придбав у колишнього учасни­ка та співзасновника групи Олега Турка (псевдонім Лесик) законно. Мєшков та­кож відкинув звинувачення у причетнос­ті до завдання Дзідзьові тілесних ушко­джень. «Я хочу, щоб мене за законом внесли до статутного фонду, і я став по­вноцінним власником, тому що в реє­стрі я є, але мене ігнорують мої парт­нери. Тому не можу отримати доступ до документів і ознайомитися з діяльніс­тю компанії», — сказав Мєшков на прес-конференції. За даними Єдиного реє­стру юридичних осіб, зараз 50% ТОВ «Мейсон Ентертеймент» належать Ан­дрію Безуху, 25% - Михайлові Хомі та ще 25% - Михайлу Мєшкову.

Олег Турко, який покинув групу DZIDZIO два роки тому, заявив, що вліт­ку 2018 року він цілком свідомо продав Михайлові Мєшкову свою 25-відсотко­ву частку компанії. «Я акціонер, і за три роки не отримав ні копійки. А вони жи­рують три роки. Їздять, дають концерти, зняли два фільми, в які вкладають гроші. У мене вже не було сил із ними бороти­ся, і я їм на противагу поставив серйоз­ного бізнесмена, юридично підкованого офіцера», — сказав Лесик.

Коментуючи інцидент, що стався 28 грудня 2018 року в Подільському ра­йоні Києва, внаслідок якого Дзідзьо отримав тілесні ушкодження, Михай­ло Мєшков сказав, що Дзідзя не бив, і що своєю фізичною силою користується «акуратно». Також назвав поведінку спі­вака «провокацією».

Своєю чергою, Дзідзьо поширив зая­ву, в якій стверджує, що внаслідок напа­ду 28 грудня опинився у лікарні з розри­вом барабанної перетинки лівого вуха. Співак заявив, що того дня на вході до будівлі компанії «Тавр Медіа» на вули­ці Вікентія Хвойки на нього напали «кіль­ка людей неслов’янської зовнішності на чолі з рейдером Михайлом Мєшковим».

«Згаданий рейдер Михайло Мєшков ними керував і направляв їхні дії, а двоє чоловіків із цієї групи завдали мені уда­рів у ділянку голови, зокрема лівого вуха. Після втручання співробітників „Тавр Ме­діа“ та виклику поліції бандити сіли до ма­шин та поїхали з місця події. Після цього я звернувся до відділу Національної поліції в Подільському районі Києва, де і було по­рушено кримінальну справу», — зазначив Михайло Хома.

Співак стверджує, що коли два роки тому групу DZIDZIO покинув Олег Тур­ко, то з ним не вдалося домовитися про «адекватний фінансовий розрахунок», оскільки за свій «безконфліктний вихід із компанії» той вимагав 200 тисяч до­ларів. Потім Олег Турко створив групу DZIDZIOFF, яка виконувала пісні групи DZIDZIO. «Тому товариство, яке я очо­люю, оскаржило в суді таку псевдокон­цертну діяльність Олега Турка, та ви­грало судові справи зі стягнення коштів з усіх учасників групи DZIDZIOFF на за­гальну суму близько 400 тисяч гривень. Оскільки порушень було багато, кілька судових справ ще тривають. Отримані кошти я передав на благодійність», — на­писав у своїй заяві Михайло Хома.

Говорячи про Мєшкова, якому Тур­ко у червні 2018 року продав свою част­ку в «Мейсон Ентертеймент», Дзідзьо заявив: «Навіть попередня інформація, отримана з мережі Інтернет про цього громадянина, характеризувала його як професійного рейдера та особу зі сум­нівною репутацією».

«Мєшков „нібито“ купив в Олега Тур­ка частку зазначеної вище компанії за 8 мільйонів гривень (готівкою) та розпочав активні дії для отримання контролю за ді­яльністю товариства, погрожувати учасни­кам ТОВ „Мейсон Ентертеймент“ і вимага­ти гроші, — написав у своїй заяві Михайло Хома (Дзідзьо). — Те, що так званий про­даж частки компанії є злочинною операці­єю з метою рейдерства та вимагання ко­штів, — очевидний для всіх факт. Жодних документів на підтвердження про продаж частки за 8 мільйонів гривень до сьогодні так і не надано. Упевнений, що правоохо­ронні органи підтвердять це».

Схожі новини