Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російські ЗМІ у Франції підозрюють в підтримці «жовтих жилетів»

  • 10.01.2019, 09:15
  • 545

Президент Франції Еммануель Макрон висловив підозру, що деяких учасників акції протесту руху «жовтих жилетів» можуть підтримувати з-за кордону.

Про це повідомляє DW.

Насамперед, йдеться про протестувальників, схильних до екстремізму, уточнив прес-секретар французького уряду Бенжамен Гриво слова президента. Водночас він визнав, що в протестах бере участь і багато «щирих людей», котрих справді непокоїть зростання тарифів та цін.

«Але є й схильні до насильства та жорстокі люди, іноді з крайньої правиці, іноді з крайньої лівиці, деякі з яких навіть отримують підтримку з-за кордону», — зазначив Гриво.

Він, зокрема, згадав про нещодавні заяви представників популістського уряду Італії, які привітали виступи протестувальників. Раніше, 7 січня, член правопопулістського руху 5 зірок, що входить до керівної коаліції Італії, Луїджі ді Майо висловив солідарність із мітингувальниками у Франції. Їхні колеги в уряді — права партія Ліга — засудила прояви насильства, проте загалом також підтримала протести.

Також в уряді відзначили роль російської державної телекомпанії «Россия сегодня» (RT). Гриво зауважив, що росіяни висвітлювали протести «жовтих жилетів» у Франції з відкритою симпатією до протестувальників.

«Відомо і схвалення (протестів — ред.) деякими інструментами пропаганди, які я не хочу називати ЗМІ, такими, як Russia Today», — сказав він, додавши, що для деяких демонстрантів ці ЗМІ є «єдиними вільними медіа».

Схожі новини