Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені з’ясували, що відмова від цієї простої гігієнічної процедури загрожує імпотенцією

  • 09.01.2019, 14:31
  • 742

Чищення зубів двічі на день може запобігти імпотенції. Вчені з’ясували, що погана гігієна порожнини рота майже в три рази збільшує ризик еректильної дисфункції.

Якщо чоловіки не дотримуються рекомендацій та не чистять зуби двічі на день, то вони майже втричі частіше стикаються з імпотенцією, як показало дослідження. Хвороби ясен, які викликаються поганою гігієною порожнини рота, збільшують ймовірність пошкоджень кровоносних судин, що постачають кров'ю статевий член, повідомляє MedikForum.

У ході метааналізу досліджень за участю понад 200 тисяч представників сильної статі був встановлений прямий зв'язок між цими двома проблемами. Висновки цієї роботи підкріплюють і без того великий обсяг доказів того, що погана гігієна порожнини рота негативно впливає на сексуальне життя чоловіків і може мати інші неприємні наслідки для здоров'я.

Вчені з Jinan University в Китаї вивчили результати 5 досліджень про зв'язок між хворобами періодонту або ясен, а також еректильною дисфункцією або імпотенцію. Чоловіки з хворобами ясен, як показало дослідження, майже втричі частіше не могли досягти ерекції під час занять сексом.

Зазначимо, що і хвороби ясен, й імпотенція зустрічаються дуже часто (захворювання періодонту спостерігаються майже у половини дорослого населення нашої планети). Якщо хвороби ясен не лікувати, то вони призводять до випадіння зубів.

Експерти нагадують, що люди повинні чистити зуби двічі на день з використанням зубної пасти, яка містить фтор, а також обов'язково використовувати зубну нитку або інші засоби очищення простору між зубами. Найбільш ефективним з цих засіб є пристрій під назвою іригатор, яке дозволяє вузьконаправленому потоку води акуратно і ефективно очищати порожнину рота від залишків їжі.

Схожі новини