Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Канада і КНДР провели секретні переговори, — ЗМІ

  • 09.01.2019, 08:49
  • 473

Представники уряду Канади і високопоставлені чиновники КНДР провели секретні переговори у вересні 2018 року.

Як повідомляє НВ, про це пише CBC News.

За даними власних джерел ЗМІ, п'ять представників КНДР прибули в Оттаву для участі в переговорах.

Канадські чиновники використовували два дні дискусій для того, щоб «спонукати до денуклерізаціі і висловити дуже реальні занепокоєння в області прав людини безпосередньо північнокорейським співрозмовникам».

У Канаді запевнили, що зустріч погодили з міжнародними партнерами, у тому числі з США.

Факт зустрічі також підтвердили в МЗС Канади. У той же час, там підкреслили, що переговори не свідчать про зміну статусу дипломатичних відносин межу країнами.

Залишається невідомим, хто виступив ініціатором зустрічі.

Раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що країна буде сприяти переговорам між лідерами США та Північної Кореї. Вона не уточнила, яким саме чином Канада приєднається до переговорів, проте підкреслила важливість збереження комунікації між усіма країнами, особливо Вашингтоном і Пхеньяном.

Нагадаємо, США і КНДР домовилися про повне ядерне роззброєння Корейського півострова під час історичної зустрічі між лідерами Дональдом Трампом і Кім Чен Ином, яка відбулася 12 червня в Сінгапурі. Північна Корея не виконує домовленості по денуклеаризації. За даними ЗМІ, чиновники КНДР намагалися приховати від американців реальну кількість боєголовок, ракет і військових об'єктів.

Схожі новини