Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Усі постраждалі від вибуху на Різдвяному ярмарку отримають матеріальну допомогу»

Запевнила «ВЗ» арт-директор ТзОВ «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх.

Продавці Різдвяного ярмарку досі оговтуються від вибуху, який 22 грудня 2018 року трапився у ятці «Реберня». Надзвичайна ситуація не вплинула на торг. Під час Різдвяних свят на ярмарку був аншлаг покупців, серед яких більшість — іноземці. Як розповіла «ВЗ» арт-директор ТзОВ «Львівські ярмарки» Ольга Гренюх, ярмарок повністю налагодив роботу. Проте є умова — щоранку кожну ятку прискіпливо перевіряють: чи є вогнегасники, яка потужність електроприладів. Заборонених газових балонів не знаходять.

Нагадаємо, трагедія трапилася за кілька метрів від головної ялинки, у ятці пролунав вибух, згоріли три будиночки. Постраждало четверо осіб. Виявилося, підприємці підпільно використовували для приготування їжі газові балони, бо електрики їм було, мовляв, замало. На початку нового року в реанімації 8-ї лікарні помер 50-річний вірменин. Чоловік отримав опіки, несумісні з життям. «У чоловіка було 50% опіків, — повідомив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський. — Його стан був постійно важким. Нам вдалось подолати стадію опікового шоку, але наступна стадія, яка є при опіках у понад 20%, це стадія токсикації. На жаль, через обширні глибокі опіки, пішла сильна інтоксикація, розвинулась ниркова недостатність».

Ольга Гренюх сказала «ВЗ», що керівництво ярмарку було присутнє на похороні постраждалого чоловіка. Родині покійного обіцяють виплатити матеріальну допомогу. «Гроші отримають усі четверо постраждалих від вибуху, — каже пані Ольга. — Працюємо над відкриттям рахунків. Не можу уточнити суму, бо на це ще потрібен дозвіл потерпілих. Тільки-но отримаємо згоду, оприлюднимо суму допомоги. Троє постраждалих, які ще лежать в лікарні, йдуть на поправку».

З досьє «ВЗ»

Орендна плата на Різдвяному ярмарку — 35−45 тисяч за місячний період торгівлі. Ціна залежить від продукції, яку там реалізовують. Найвища плата — для гастрономічних яток.

Схожі новини