Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Мексиці затримали російського олігарха Фукса з українським нардепом

  • 08.01.2019, 19:52
  • 2 238

У мексиканському аеропорту Канкун 7 січня було затримано громадянина України і громадянина Росії. Ними виявилися народний депутат України Андрій Іванчук і російський олігарх Павло Фукс.

Це сталося на підставі того, що Фукс внесений у міжнародний чорний лист. Зокрема, олігархові вже відмовляли у в'їзді в США та Ізраїль, а для відвідування відкриті тільки країни Європи, повідомило джерело OBOZREVATEL.

7 січня о 21:12 російський олігарх та український нардеп прилетіли в Канкун чартерним літаком. Цього ж дня Фукс був помічений у Талліні (Естонія).

У момент затримання Фукс та Іванчук перебували в аеропорту з дружинами. Як зазначає OBOZREVATEL, український нардеп оформив із дружиною фіктивне розлучення. Це було зроблено для того, щоб не декларувати розкішну нерухомість у Монако, яка оцінюється у 500 млн євро.

Згодом Іванчука відпустили, оскільки під час затримання він пред'явив дипломатичний паспорт, використовувати який у приватних поїздках парламентарій не має права. Фукс досі очікує рішення суду. За даними OBOZREVATEL, його помічники шукають чартер для повернення олігарха в Україну.

Вартість чартеру, яким здійснювався переліт, становить 200 тис. євро в один кінець. Щоб Фукс міг дозволити собі такий переліт, киянам потрібно проїхатися на київському метро 3 333 333 рази. Адже з кожної поїздки, яка зараз обходиться людям у 8 грн, 2 грн йдуть у кишеню Фуксу.

Схожі новини