Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нідерланди допоможуть рідним жертв MH17 домогтися компенсацій

  • 08.01.2019, 12:34
  • 687

Влада Нідерландів безкоштовно надасть юридичні послуги родичам загиблих в катастрофі «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» над Донбасом 17 липня 2014 року.

Про це заявив міністр юстиції Нідерландів Ферд Грапперхаус в листі, адресованому парламенту, передає «Радіо Свобода».

Родичі загиблих вже частково отримали виплати від «Малайзійських авіаліній» і страхових компаній. Тепер, мова йде про відшкодування збитків безпосередньо винуватцями катастрофи, яких повинен встановити суд. Він пройде в Нідерландах, час початку процесу поки не оголошено — оскільки ще не завершено розслідування. Міністр юстиції пише, що воно має завершитися найближчим часом, найімовірніше в цьому році.

Згідно з попередніми висновками, оприлюдненими в минулому році, «Боїнг» був збитий з ракетної установки «Бук», що належала одній з частин російської армії і доставленої на схід України з Росії. Запуск був проведений з району, який контролювали підтримувані Росією сепаратисти. Нідерланди і Австралія вже закликали Росію визнати свою відповідальність за інцидент і співпрацювати з родичами загиблих з питань про виплату компенсацій.

Москва заперечує свою причетність до катастрофи. Російські представники заявляють, що міжнародне слідство упереджено, оскільки нібито ігнорує інформацію, що отримали з Росії. Представники міноборони Росії стверджують, що ракета, з якої був збитий «Боїнг», ще в радянські часи була поставлена до України.

В результаті катастрофи «Боїнга», що слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули 298 осіб, переважна більшість — громадяни Нідерландів.

Нагадаємо, представники Міжнародної слідчої групи, що розслідує катастрофу авіалайнера оголосили, що ракетно-зенітний комплекс «Бук», яким збили малайзійський «Боїнг» MH-17, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії, що розташовується в селищі Маршала Жукова під Курськом.

Схожі новини