Передплата 2024 «Добра кухня»

Томос для України — це ще один акт проголошення незалежності, — Порошенко

  • 06.01.2019, 11:16
  • 339

Для українців власна церква — це гарантія нашої духовної свободи та запорука суспільної злагоди.

Про це у своїй промові заявив президент України Петро Порошенко церемонії вручення Томосу для Православної церкви України у Стамбулі.

«Сьогодні наша православна церква готова до самостійного буття. Український народ дякує Богові. І те, що сталося — це справжнє диво, яким ми завдячуємо волі Творця. Ми радіємо з того, що Вселенський патріарх як духовний провідник сотень мільйонів православного люду, як постать глобального масштабу почув наш голос і наші прохання», — заявив Порошенко.

Президент зазначив, що сьогоднішня подія в історії нашої країни збережеться в одному ряду з Володимировим хрещенням і з проголошенням незалежності України.

«А Томос для нас — це фактично ще один Акт проголошення Незалежності України. Він довершить утвердження самостійності української держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, і він посилить права та свободи громадян, особливо тих, котрі перебували поза спілкування зі вселенським православ’ям, і яких несправедливо таврували не канонічністю.

Його Всесвятість цими днями особливо наголошує на важливості відновлення спілкування мільйонів і мільйонів українських вірних з повнотою світового православ’я. Крім того, для нас, українців, власна церква — це гарантія нашої духовної свободи, це запорука суспільної злагоди. І я як президент гарантую від імені держави, що Україна поважатиме релігійний вибір і свободу віросповідання кожного громадянина", — наголосив Порошенко.

Схожі новини