Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська Церква-дочка ніколи не забуде того, що нам дала Церква-мати, — Епіфаній

  • 05.01.2019, 16:33
  • 427

Митрополит Православної церкви України Епіфаній звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія І з нагоди надання ПЦУ Томосу про автокефалію.

Про це повідомляє «Прямий».

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своїй промові відзначив, що церква, яка для багатьох народів, і серед них для українського, «стала матір’ю через проповідь та купіль-хрещення понад тисячу років тому, народивши наших праотців від води і духа для вічного життя».

«Улюблені у Христі співбрати-архієреї, побожні клірики та миряни, що зібралися в цей урочистий і хвилюючий момент, ваше високоповажносте, президент України Петро Олексійович Порошенко, та всі, хто представляє українську державу, і всі присутні. Пам’ятаючи настанову апостола Павла, «завжди радійте, безперестанно моліться за все і дякуйте, бо така щодо вас воля Божа у Христі Ісусі», — сказав у своєму зверненні до Вселенського патріарха Варфоломія Епіфаній.

Він також подякував Президенту України Петру Порошенку.

«Також хочу засвідчити нашу подяку президенту України Петру Олексійовичу Порошенку і всім, хто разом з ним і під його керівництвом трудився і трудиться для того, щоб допомогти нам звершити мрію кількох поколінь українських православних ієрархів, кліриків, ченців та мирян — мати єдину помісну автокефальну православну церкву. Ім’я ваше, пане президенте, навіки ввійде в історію українського народу і церкви поруч з іменами правителів, наших князів Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Костянтина Острозького та гетьмана Івана Мазепи», — наголосив митрополит Православної церкви України.

Схожі новини