Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З’явився переклад тексту Томосу про надання автокефалії ПЦУ

  • 05.01.2019, 15:58
  • 881

У мережі з’явився текст Томосу про надання автокефалії Православній церкві України, який сьогодні, 5 січня, підписав Вселенський Патріарх Варфоломій.

Текс перекладу Томосу оприлюднив на своїй сторінці у Twitter посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Переклад підписаного Вселенським Патріархом Варфоломієм І у присутності президента України Петра Порошенка та його дружини пані Марини та митрополита Київського та усієї України Патріаршого і Синодального Томосу про надання автокефалії Православній церкві України», — зазначив він у супровідному до тексту документа повідомленні.

У документі, зокрема, зазначається: «…Наша Свята Христова Велика Церква благословляє і проголошує Православну Церкву України Автокефальною… Таке вирішене і розсуджене, і в радості сповіщене вам від шанованого Центру Православ'я було соборно затверджено, для постійного збереження видається цей Патріарший і Синодальний Томос, написаний і підписаний у Кодексі нашої Великої Христової Константинопольської Церкви, вручений в точній та ідентичній копії Блаженнішому предстоятелю Святішої Церкви України, кір Епіфанію і Його Високоповажності Президенту країни пану Петру Порошенку, для вічного доказу і постійного представлення. Року дві тисячі дев'ятнадцятого, місяця січня, 6 числа, індиктіона 12».

Також у документі прописано деякі установчі моменти Православної церкви України.

Очікується, що офіційний переклад тексту Томосу з’явиться найближчим часом.

Схожі новини