Передплата 2024 «Добрий господар»

Консул України перевіряє, чи серед захоплених у Беніні моряків є українці, — МЗС

  • 05.01.2019, 12:19
  • 505

Український консул з’ясовує інформацію щодо наявності українців серед захоплених у Беніні моряків вантажного судна.

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, передає «Інтерфакс-Україна».

«Консул наразі з'ясовує всі обставини за цим фактом», — сказав Василь Кирилич.

Раніше галузевий портал «Портньюс» з посиланням на дані Державного морського рятувально-координаційного центру (ДМРКЦ) Росморрічфлоту повідомив, що судно MSC MANDY (прапор Панами), на борту якого 24 члени екіпажу, зокрема 23 громадянина Росії і один громадянин України, зазнало піратського нападу під час дрейфу за 20 миль від берега на траверзі порту Котоноу (Бенін) у Гвінейській затоці.

За даними агентства, на борт судна увірвалося 7−9 людей, озброєних вогнепальною автоматичною зброєю (3 одиниці АК — 47) і холодною зброєю (ножі, мачете). Пірати почали грабувати екіпаж. Через дві години бандити залишили судно, викравши шістьох членів екіпажу, всі громадяни РФ (капітан, старший помічник капітана, 3-й помічник капітана, боцман, фіттер — зварювальник, кухар). Серед решти 18 членів екіпажу поранених, постраждалих немає.

Після нападу, за вказівкою судновласника, судно пішло на рейд порту Лагос. На рейді порту Лагос на борт прибув підмінний старший помічник капітана для допомоги в проведенні судна в порт Котоноу (Бенін), куди планується прибуття шести членів екіпажу замість викрадених.

Схожі новини