Лікарі назвали продукт, який «вбиває» серце
- 05.01.2019, 08:19
- 745
З усіх продуктів в раціоні для серця і судин людини найбільш небезпечна сіль, — до такого висновку прийшли вчені, що представляють лабораторію артеріальної гіпертонії ГУ «РНПЦ Кардіологія».
Про це пише «Хроніка.інфо» з посиланням на ukrhealth.
На думку експертів, для серця згубно вживання солі в кількості більше п'яти грамів в день.
За словами медиків, в середньостатистичному раціоні харчування сучасних людей міститься занадто багато продуктів з сіллю — в середньому людина вживає близько дванадцяти грамів в день. Подібну звичку лікарі вважають вкрай небезпечною для стану серцево-судинної системи. Головними «вбивцями» серця вони назвали різні чіпси, сухарики та закуски до пива — вміст солі в них величезна.
«Наявні сьогодні наукові дані говорять про те, що від 20% до 40% всіх захворювань серцево-судинної системи в розвинених країнах виникають через надмірне вживання солоних продуктів. Велика кількість солі небезпечна тим, що провокує розвиток артеріальної гіпертензії і погіршує стан судинної тканини, роблячи її жорсткою і схильною до поразок «, — повідомили експерти.
Читайте також: Медики назвали звичку, яка може захистити від діабету
За їх словами, добовий рівень споживання солі не повинен перевищувати п'яти грамів. Деякі фахівці стверджують, що треба прагнути до того, щоб з'їдати навіть меншу кількість солі — не більше половини чайної ложки в день, солі приблизно три грами. В цьому випадку можна домогтися зниження ризику передчасної смерті від ішемічної хвороби серця приблизно на 30%. У свою чергу дослідження, яке проводилося в Нідерландах за участю 5500 чоловіків показало: вживання більше 6,2 грамів солі на добу небезпечно розвитком гіпертонії — ризик розвитку хвороби при цьому збільшується на 21% в порівнянні з людьми, які вживають сіль в межах 3 грамів.