Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Томос про автокефалію покажуть у храмі Святої Софії у Києві на Різдво

На свято Різдва Христового у Софії Київській відбудеться святкове богослужіння, де буде продемонстровано томос про автокефалію.

Про це інформує Facebook-сторінка Православної церкви України.

Богослужіння розпочнеться 7 січня 2019 року о 10-ій годині ранку.

Зазначається, що в спільній молитві запланована участь президента, голови Верховної Ради, народних депутатів, членів Кабінету міністрів, української інтелігенції, капеланів та волонтерів.

«Як видимий знак підтвердження церковної автокефалії й незалежності в соборі Святої Софії — Премудрості Божої під час богослужіння перебуватиме довгоочікуваний томос — документ, який Вселенський патріарх Варфоломій 6 січня передасть главі ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Епіфанію», — йдеться в повідомленні.

Водночас наголошується, що зважаючи на заплановані заходи безпеки, під час такої важливої події, вхід до собору Святої Софії та на його територію під час літургії буде обмежений.

Водночас усі віряни матимуть змогу взяти участь у молитві та спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

«Після літургії томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожний бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8-ої години ранку до 18-ої години вечора», — наголошують у ПЦУ.

Схожі новини