Передплата 2024 ВЗ

Порошенко, Парубій та митрополит Епіфаній візьмуть участь у церемоніях підписання і передачі Томоса

  • 04.01.2019, 17:35
  • 749

Українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком, до складу якої входить і Голова Верховної Ради Андрій Парубій, у ці вихідні у Туреччині візьме участь у підписанні Томоса про автокефалію та передачі його предстоятелю Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Верховної ради.

«5−6 січня 2019 року Голова Верховної Ради України Андрій Парубій разом з делегацією на чолі з Президентом України Петром Порошенком здійснить робочий візит до Турецької Республіки», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програмою візиту до Турецької Республіки (м.Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Голови Верховної Ради України Андрія Парубія і Президента України Петра Порошенка з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання Томосу Вселенським Патріархом Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Св.Георгія. По завершенню процедури підписання Томосу прозвучать заяви: Вселенського Патріарха Варфоломія Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Президента України П.Порошенка.

6 січня Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та члени делегації візьмуть участь у Церемонії вручення Томосу, Божественній Літургії (Спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм), у Церемонія освячення води у затоці «Золотий Ріг».

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча В. В. Мурського на Католицькому кладовищі, візьмуть участь у Церемонії освячення води в Патріаршому Храмі Св.Георгія.

Схожі новини