Передплата 2024 «Добрий господар»

Кутя, вареники, пампушки: у Львові для безхатченків організують Різдвяну Святу вечерю

  • 04.01.2019, 12:57
  • 706

У неділю, 6 січня, у переддень Різдва Христового, працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних для осіб накриють святвечірній стіл. Тож півсотні людей, які через різні життєві обставини не мають домівки, зможуть спільно покуштувати традиційні різдвяні українські страви.

Про це повідомляє сайт Львівської міської ради.

«Різдвяна вечеря, як і щороку, складатиметься з традиційних для українського столу страв: це кутя, смажена риба, вареники, пампушки. В організації вечері традиційно допомагають благодійники та підприємці, за що ми їм дуже вдячні», — розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб Олександр Бородін.

З його слів, вечеря розпочнеться о 19.00 год. зі спільної молитви. Її організовують орієнтовно для 45−50 осіб, які отримують в Центрі соціальні послуги. Такий Святвечір у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб відбудеться уже вдесяте.

Окрім Святвечора у Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб, для потребуючих у Львові організовують ще три Святвечори. Зокрема:

— Святвечір в Українському Католицькому Університеті (вул. Хуторівка, 35а, приміщення філософсько-богословського факультету). Орієнтовно для 500 осіб. О 14.00 год. відбудеться спів різдвяних колядок, о 15.00 год. — святкове богослужіння, а о 16.00 год. розпочнеться вечеря.

— Святвечір від ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» (у приміщенні Львівського палацу мистецтв, вул. Коперника, 17). Початок — о 15.00 год. Кількість учасників — близько 550 осіб.

— Святвечір від БФ «Справа Скарбека» (у приміщенні на вул. Клепарівська, 33 — двоповерхове приміщення поруч із готелем «Власта»). Початок — о 14.00 год.

Схожі новини