Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США почали виведення своїх військ із Сирії, — Помпео

  • 04.01.2019, 09:15
  • 503

Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що американський збройний контингент, розташований в Сирії, почав процедуру згортання місії за наказом президента Трампа.

Про це він розповів у інтерв'ю американському телеканалу Newsmax, стенограму якого оприлюднив Державний департамент США, передає Укрінформ.

«Президент (Трамп — ред.) висловився недвозначно щодо Сирії. Наші війська виходять», — зауважив глава Держдепартаменту США.

Однак він не сказав, який термін охоплюватиме процес виведення американського контингенту. «Я не можу надати вам часові рамки», — зазначив держсекретар США.

Водночас, посилаючись на позицію президента, Макл Помпео підкреслив що Сполучені Штати мають продовжувати кампанію з протидії ІДІЛ та докладати зусиль для забезпечення стабільності на Близькому Сході.

Крім того, держсекретар звернув увагу на дії щодо обмеження деструктивної поведінки Ірану в регіону. Він також підкреслив важливість зберегти безпеку курдів й запобігти їх зіткненням з турецькими військами.

«Ми зробимо це все. Ми продовжимо досягати цих результатів. Ми просто зробимо це в той час, поки американські війська не залишать Сирію», — підкреслив Державний секретар США.

Схожі новини