Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ожеледиця, снігопади та шквальний вітер: синоптики розповіли, які регіони України накриє негода

  • 03.01.2019, 15:33
  • 665

Ожеледиця та пориви вітру — за даними «Укргідрометцентру», кілька регіонів України невдовзі накриє негода.

Йдеться, зокрема, про Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську та Харківську області, передає «5 канал».

Якщо ожеледицю і пориви вітру до 20 м/с фіксують вже сьогодні, то завтра, 4 січня, очікують і на снігопади. Подекуди з дощем. За даними синоптиків, циклон прийде із Середземного моря. Тож найсильніші пориви вітру разом із налипанням мокрого снігу очікують в південних регіонах.

Потужні опади очікують також на Донеччині, Луганщині та Запоріжжі. Снігу може насипати до 15−20 см. Вщухнуть хуртовини лише 5 січня. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, негода може спричинити збої в електропостачанні у населених пунктах, ускладнити рух транспорту.

Комунальники запевняють — реагентів для доріг і пального для техніки достатньо. Просять водіїв, насамперед вантажівок, за можливості не виїжджати на складні ділянки автошляхів. Інформацію про стан доріг під час негоди в оперативному режимі оприлюднюватимуть Нацполіція та «Укравтодор».

«Перекриття і обмеження руху, там де це буде необхідно. І перш за все, саме попередження водіїв, доведення інформації, де будуть проводитися дорожні роботи з подолання наслідків негоди», — зазначив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Хотів би звернутися і до водіїв, щоб ви принаймні демонстрували свою культуру. Тому що ми маємо приклади, коли водії, виїжджаючи на зустрічні смуги, самі створюють затори, колапси, тим самим перешкоджаючи роботі снігоприбиральної техніки», — заявив голова ДСНС Микола Чечоткін.

Схожі новини