Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дієтологи назвали найкращу дієту 2019 року

  • 03.01.2019, 13:58
  • 804

Дієтологи проаналізували 41 план харчування і визначили, що найкращою дієтою є середземноморська.

Про це з посиланням на CNN повідомляє ТСН.

Середземноморська дієта посіла першу сходинку у кількох підкатегоріях: найкраща дієта для здорового харчування, найкраща дієта на рослинній основі, найкраща дієта при діабеті і найпростіша дієта.

Дослідження показали, що дієта може знизити ризик розвитку діабету, високого рівня холестерину, деменції, втрати пам'яті, депресії і раку молочної залози. Також вона позитивно впливає на кістки, серце, допомагає втратити вагу і подовжує життя.

Дієта включає в себе прості, засновані на рослинах страви, при цьому велика частина кожного прийому їжі зосереджена на фруктах і овочах, цільнозернових продуктах, бобах і насінні, з декількома горіхами та акцентом на оливкову олію першого віджиму.

Такий раціон вимагає забути про рафінований цукор і борошно. Жири, крім оливкової олії, такі як вершкове масло, споживаються дуже рідко.

М'ясо можна їсти, але не надто часто. Краще замінити його на яйця, молочні продукти і птицю, але в набагато менших порціях, ніж в традиційній західній дієті. Однак риба є основним продуктом.

«Це більше, ніж дієта, це стиль життя. Вона робить приємнішими обіди та вечері з друзями і сім'єю, спілкування за їжею. Це усвідомлене вживання ваших улюблених страв», — каже дієтолог Рахаф Аль Бочі.

Схожі новини