Передплата 2024 ВЗ

Трагедія у Магнітогорську: з-під завалів будинку дістали тіла ще трьох загиблих

  • 02.01.2019, 08:33
  • 1 186

Кількість жертв унаслідок вибуху у будинку у російському Магнітогорську зросла до 11 осіб.

Про це повідомили представники надзвичайних служб на місці події, передає ТАСС.

«Загинули 11 осіб, зокрема одна дитина» — заявили в МНС.

«Загинули 11 осіб, у тому числі одна дитина», — уточнили в МНС. З-під завалів були врятовані шестеро людей, у тому числі двоє дітей. Всі постраждалі госпіталізовані.

Водночас, доля 30 людей досі залишається невідомою. За словами рятувальників, уночі роботи із розбирання завалів призупинялись через те, що їм доводилось прибирати конструкції, що нависають над головами співробітників МНС.

«Загроза для життя рятувальників, як і раніше, зберігається, вони працюють з ризиком для життя, відповідно, роблять все максимально ювелірно, намагаються дотримуватися всієї техніки безпеки, щоб ніхто з них не постраждав. Відповідно, все просувається в тих темпах, якими нас обмежують обставини», — підкреслили рятувальники.

Нагадаємо, 31 грудня в результаті вибуху в Магнітогорську обвалився під'їзд багатоквартирного житлового будинку. Було зруйновано більше 40 квартир від 3 до 10 поверху. За попередніми даними, вибух стався через витік газу.

Згодом, ввечері 1 січня неподалік від будинку, де стався обвал, вибухнула маршрутка. Внаслідок інциденту загинули троє осіб. Пізніше, кілька російських ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що обидва інциденти пов'язані між собою, і що вибух в будинку був терактом. Повідомлялось, ніби було встановлено місце вибуху в будинку № 164 по вул. Карла Маркса — це квартира № 316, яку 30 грудня орендував громадянин Таджикистану. Там ніби були виявлені сліди гексогену, що у Слідчому комітеті РФ спростовують. У маршрутці начебто були саме терористи, яких ліквідували.

Схожі новини