Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Завершився пілотний проект пішохідного руху між Польщею та Україною

  • 01.01.2019, 17:27
  • 726

Вчора, 31 грудня 2018 року, закінчився пілотний проект обслуговування пішохідного руху на кордоні між Польщею та Україною.

Пішоходи могли перетнути кордон у прикордонному пункті пропуску Долгобичів-Угринів. Проте, це відбувалося завдяки пілотній програмі і було тимчасовим, — нагадує речник люблінського воєводи Марек Вєчежак, повідомляє «Польське Радіо».

«Таким є рішення, між іншим, головного коменданта прикордонної служби, який звернув увагу, що цей пішохідний перехід не сповнює технічних умов митного оформлення пішохідного руху, постає чимало загроз. А що буде далі? Воєвода подасть клопотання до державного бюджету лише на 2020 рік, цього року таке клопотання відхилено і проект не буде реалізований. Клопотання стосуватиметься поліпшення інфраструктури в цьому контрольно-пропускному пункті, щоб було можна відновити пішохідний рух», — повідомив Марек Вєчежак.

Протягом доби кордон у пункті пропуску Долгобичів-Угринів перетинало приблизно 3500 осіб, у тому числі пішки або велосипедом приблизно 850 осіб.

Завданням пілотного проекту було зменшити рух на сусідніх автомобільних КПП з Україною в Гребенному та Зосині, якими користується багато подорожніх, що прямують до Львова.

Схожі новини