Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вибух у Магнітогорську: кількість жертв зросла, є загроза нового обвалу будинку

  • 01.01.2019, 11:17
  • 1 113

Після потужного вибуху в житловому будинку Магнітогорська в Челябінській області Росії рятувальники припиняють роботу, оскільки один з під’їздів втрачає стійкість і може в будь-який момент обвалитись.

Про це заявив глава МНС Р Ф Євген Зінич, пише «Сегодня» із посиланням на місцеві ЗМІ.

«Стіна сьомого під'їзду втрачає стійкість, продовжувати роботу в таких умовах не можливо. З'явилася реальна загроза обвалу частини будинку в Магнітогорську, продовжувати розбір завалів неможливо», — заявив він.

Фото: 74.ru
Фото: 74.ru

Як повідомляють ЗМІ, з-під завалів витягли тіло восьмого загиблого, а доля ще 36 людей, які могли знаходиться в квартирах в момент вибуху, — невідома.

У той же час люди нарікають на сильний холод, в який неможливо вижити під завалами. Сьогодні вночі в місті було -26 градусів морозу, вдень очікується до -21 градуса.

«Навіть якщо хтось залишався в живих, уже замерз. Вибух був під ранок, коли ще всі спали, тому ті, хто врятувався, вибігали буквально в одних трусах. Пройшла ціла доба, і в такий мороз вижити нереально», — з гіркотою міркують жителі.

Фото: 74.ru
Фото: 74.ru

Відзначимо, що станом на 10:00 за київським часом, з-під завалів витягнуто вже 13 осіб: 8 людей загинули (дітей немає), 5 — врятовані (в тому числі 1 дитина). Також повідомлялося, що серед жертв вибуху в Магніторську може виявитися українка. Відомо, що жінка народилася 29 серпня 1986 року.

У МНС причиною надзвичайної події назвали вибух газу.

Фото: 74.ru
Фото: 74.ru

Схожі новини