Передплата 2024 «Добра кухня»

Головні перемоги українців у 2018-му: спорт, інновації, кіно

  • 30.12.2018, 11:58
  • 789

2018 рік був плідним на події для українських атлетів, акторів, співаків, дизайнерів, розробників — і не лише.

Про це пише Голос Америки.

Якими перемогами для України увійде в історію рік, що минає.

Спорт

2018 рік став успішним для українським спортсменів та запам'ятався багатьма перемогами. Ось лише декільна з них:

Українець Олександр Абраменко виграв «золото» з фрістайлу на Олімпіаді-2018.

Український боксер Василь Ломаченко захистив свій титул чемпіона за версією WBA та додав пояс WBO.

Український боксер Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу у ваговій категорії до 90,7 кілограма.

Українська тенісистка Еліна Світоліна виграла підсумковий турнір WTA.

Український плавець Михайло Романчук здобув «золото» на дистанції 1500 метрів вільним стилем на Чемпіонаті світу-2018 на короткій воді у китайському місті Ханчжоу.

Київ успішно провів Фінал Ліги чемпіонів УЄФА 2018.

Культура

Фільм «Донбас» режисера Сергія Лозниці отримав нагороду за кращу режисуру Каннського кінофестивалю.

Пісня «Плакала» гурту KAZKA став головною українською музичною сенсацією 2018-року. Трек українського гурту потрапив до топ-10 глобального чарту Shazam. Кліп на пісню на Ютубі набрав вже 99 мільйонів переглядів.

Український режисер Мирослав Слабошпицький зніме фільм «Тигр», продюсерами якої стануть компанії режисера Даррена Аронофскі і актора Бреда Пітта.

У цьому році багато відомих американських акторок та моделей з'являлися в одязі українських брендів. Сандра Буллок, Дакота Джонсон, Джуліанна Мур — це лише декотрі з голлівудських зірок, які обрали українське в 2018 році.

У Голлівуді засяяла нова українська зірка. Українка Іванна Сахно знялася у шпигунській комедії «The Spy Who Dumped Me» (Шпигун, який мене кинув). Іванна Сахно грає негативного персонажа, що допитує головних героїнь, яких зіграли Кейт Маккінон та Міла Куніс.

Вперше в Україну з концертом приїхали популярний американський гурт Imagine Dragons та зірка «нульових» Енріке Іглесіас.

В України з'явився власний бренд — Ukraine Now, який дістав неоднозначні оцінки користувачів соцмереж, але виграв низку нагород.

Технології

Ілон Маск анонсував відкриття двох станцій зарядки електрокарів Tesla Supercharger на трасі Київ — Львів.

Також, як заявляв міністр інфрастуктури Володимир Омелян, в України з'явився шанс стати випробувальним майданчиком для розробки швидкісного транспорту «Гіперпетлі» Hyperloop.

Ugears, SolarGaps, PassivDom, CruiseBe, Effa, Senstone — і це ще далеко не всі українські стартапи, які привернули до себе увагу у 2018-му році. Про них писали західні видання, їхні продукти та послуги замовляли за кордоном, а кампанії збору коштів отримували величезні суми від людей з усього світу. Деякі з них перемагали на конкурсах і були відзначені нагородами та преміями.​

Схожі новини